Förlängning med tippar.

Klicka på videon där vi även visar det enkla underlagsarbete vi gör innan varje behandling. Förlängning med tippar görs till exempel då kunden har extremt kort egen nagel och för att fästa tippen på ett skonsamt sätt applicerar vi klar gelé som grund. Efter enkel filning och buffning av nageln ser vi ett perfekt resultat där vi sedan applicerar kundens favoritfärg eller fransk manikyr.

Skulpterad förlängning med mall.

Innan mallen sätts på plats rengörs nageln noggrant. Mallen måste sitta precis rätt så att nageln blir fin i formen. Efter applicering av gelén härdas nageln i UV- eller LED-lampa, sen klipps nageln till önskad längd och filas och formas. Sen redo att få kundens önskade färg med kanske en fin glittereffekt på. Den skulpterade förlängningen blir flexibel och känslan är som en egen nagel.

Så här enkelt gör du en förlängd gelénagel.

Det är enkelt att lära sig Calgels arbetssätt och du blir snabbt en duktig Nagelterapeut. Vi arbetar på ett skonsamt sätt för den naturliga nageln och med en klar gelé som används till allt. Detta kompletteras med över 180 färgade geléer och en avslutande iZ Pro Base & Build för perfekta glansen! Nedan visar vi i fem steg hur en förlängning av nagel görs på ett enkelt och smidigt sätt.

Lätt underlagsarbete innan applicering av Calgel

Steg 1 – underlagsarbete

Vi börjar alltid med att göra ett skonsamt underlagsarbete utan överdriven filning och ingen primer. Vi använder oss av vårt fantastiska nagelbandsverktyg Cuti Pusher. Vi puttar försiktigt tillbaka nagelbandet.

Sätt en mall under nageln innan förlängning börjar

Steg 2 – förlängningsmall

Efter det sätts en förlängningsmall på plats som formas till en bra grund att applicera gelén på. Här är det viktigt att korrekt teknik används så att nageln får en fin form och är tunn.

Applicera Calgel tunt på nageln och ut över mallen

Steg 3 – förlängning

Här applicerar vi den klara gelén till en ny nagel. I detta moment bestäms längden på nageln och vi bygger samtidigt upp nagelns fina form. Gelén härdas i UV- eller LED-lampa.

klipp med sneda mini-klipparen

Steg 4 – klippa formen.

När förlängningen är härdad och klar avlägsnas mallen och nageln klipps, filas och buffas till en slät yta. Nu börjar kunden se det fina resultatetoch kan känna att det känns precis som sin egen nagel.

Vitt på den franska manikyren

Steg 5 – applicera gelén

När nageln ser perfekt ut i form och längd är det dags att applicera antingen en färg eller fransk manikyr. På denna bild syns den franska manikyren. Färgen appliceras i två lager och avslutningsvis appliceras ett lager iZ Pro Base & Build för en perfekt skinande och glansig yta.

Vill du lära dig mer?

Vill du jobba som nagelterapeut? Vi välkomnar dig som är helt ny. Du behöver inte ha några förkunskaper alls. Vi lär dig. Har du redan utbildning inom manikyr och pedikyr, du är kanske Hudterapeut? Då går du vår kurs på 5 dagar där vi lär dig förstärkning på egen nagel, förlängningar och mycket mer.

till nagelskolan anmälan till grundkurs

Deco iT – Stud iT- Design it your way!

Put your signature on it! Designa din egen Nailart med Deco iT-stickers och Stud iT-dekorationer från Calgel/IzabelleHammon. Det ska vara enkelt att göra fin Nailart på naglarna. Mixa och matcha fritt ur hela vårt härliga sortiment.

Rainbow Daze-pigment

Det är två olika effekter som kan uppnås med Rainbow Daze Pigment beroende på mängden vid appliceringen – Fullt täckande resultat eller ett svagare holografiskt resultat. Mörka färger kommer få Rainbow Daze-pigmentet att sticka ut mer.

Mirror Shine – Chrome pigment

För bästa resultat med Chrome pigmenten, ha  Carbon Black som basfärg. Över en vit eller ljus bas kommer Mirror Shine Silver Chrome få en varmare ton (sandig/vit guld). För en rosé-guldton, använd Silver Chrome över neon rosa Mild Case of Amnesia eller över neon rött som Cherry Pachion. Applicera en liten mängd av pigmentet så att basfärgen skiner igenom.

Emerald Gold – Chrome pigment

För bästa resultat med Chrome pigmenten, ha Calgel Carbon Black som basfärg. För en ljusare ton använd Enchanted Forest eller snygga Curious Ivy. Testa och se vilken färg som blir din favorit! Applicera en liten mängd av Chrome pigmentet så att basfärgen skiner igenom.